Hvor raskt kan jeg spise etter behandling?

Materialene vi bruker i dag er stort sett lysherdende. Du kan da som regel spise etter du er ferdig med behandling. Det er likevel noen unntak: Bedøvelse: Har du hatt bedøvelse under behandling, så anbefaler vi at du er forsiktig fordi du kan fort bite deg selv i munn. Midlertidig fylling: Her anbefaler vi at […]

Kan vi få behandling med støtte fra HELFO? (Tidligere trygderefusjon).

Ja. Alle våre tannlegen har direkteoppgjør med HELFO, og sørger for at du alltid vil få den støtte, du til enhver tid har krav på. Har du egenandelskort 2, fremlegg dette for tannlegen, for ytterlig å begrense dine utgifter. Vår klinikk har også tannleger som er godkjent av HELFO, hvis du har krav på støtte […]

Hvor ofte bør man gå til tannlegen?

Hvor ofte bør man gå til tannlegen

Dette er helt individuelt og tannlegen anbefaler deg det som måtte passe for deg. For de fleste er én gang årlig ok, noen få kan gå annethvert år, mens andre har behov for hyppigere oppfølging halvårlig. Har du spørsmål rundt dette? Ta gjerne kontakt med oss.

Det blør fra tannkjøttet, er det farlig?

Ikke farlig, men dette er et tegn på overfladisk betennelse i tannkjøttet. Vi anbefaler først godt renhold med tannbørste og tanntråd, hjelper ikke dette etter et par uker så tar du kontakt for en sjekk.

Hva er tannstein?

Tannstein er bakteriebelegg som er forkalket og må fjernes av tannlege. Dette for å unngå utvikling av periodontitt.

Må alle visdomstenner fjernes?

Nei. Er visdomtannen fullt frembrutt, du har plass til den og du greier å holde den ren – da kan den stå. Har den brutt halvveis frem er det mulighet for infeksjon, og vi kan vurdere om den bør fjernes.